Taulai Atu!E mana'omia e le FMC nisi fa'amatalaga o tau ma le gafatia mai Laina o Va'a

O lo'o malamalama le feterale o lo'o fa'atupula'ia su'esu'ega o va'a va'ava'a, e mana'omia ai le tu'uina atu o fa'amaumauga sili atu ona manino ma le gafatia e puipuia ai fua fa'atatau ma auaunaga.

O feso'ota'iga va'ava'a e tolu i le lalolagi o lo'o puleaauaunaga tau uta(2M, Ocean and THE) ma le 10 sui auai kamupani e tatau nei ona amata tuʻuina atu "faʻamaumauga tutusa mo le iloiloga o amioga ma maketi o vasa," o le tala lea a le Federal Maritime Commission i le Aso Tofi.

O fa'amatalaga fou o le a tu'uina atu ai le FMC's Bureau of Trade Analysis (BTA) fa'amatalaga i le tau mo auala fefa'ataua'iga ta'itasi e ala i pusa ma ituaiga auaunaga.

"O nei suiga o le taunuuga lea o le tausaga atoa le iloiloga a le BTA e iloilo lelei ai faʻamaumauga e manaʻomia mo le faʻatautaia amio ma faiga maketi," o le tala lea a le FMC.

I lalo o le mana'oga fou, o le a mana'omia e le au fa'alapotopotoga o lo'o auai le tu'uina atu o fa'amatalaga tau e uiga i uta latou te felaua'iina i luga o auala tetele o fefa'ataua'iga, ma o le a mana'omia uma e va'ava'a ma so'otaga le tu'uina atu o fa'amatalaga tu'ufa'atasi e feso'ota'i ma le fa'afoega o le gafatia.

O le BTA e nafa ma le faʻaauauina o le mataʻituina o vaʻavaʻa ma a latou soʻotaga mo le tausisia o tulafono faatonutonu o felaʻuaiga ma pe iai a latou aʻafiaga faʻatauvaʻa i luga o le maketi.

Na taʻua e le FMC e faapea o le tuufaatasiga ua uma ona noatia i le "sili ona masani ma le mataʻituina manaʻoga o soʻo se ituaiga o maliliega" na tuʻuina atu e le lala sooupu, e aofia ai faʻamatalaga auiliili faʻagaioiga, minute o fonotaga a le au faipule ma popolega a le aufaigaluega a le FMC i le taimi o fonotaga ma sui o le soʻotaga.

“O le a faaauau pea ona iloilo e le Komisi ana lipoti moomia ma fetuutuunai faamatalaga o loo ia talosagaina mai kamupani o le sami ma soofaatasi pe a suia tulaga ma faiga pisinisi.O suiga faʻaopoopo i manaʻoga o le a tuʻuina atu pe a manaʻomia, ”o le tala lea a le lala sooupu.

“O le lu’itau tele lava, o le le fa’atupuina lea o le fe’avea’i o uta ma fe’avea’i i luga o le sami, ae pe fa’afefea ona fo’ia ma fo’ia fa’afitauli e sili atu ona ogaoga i le gafatia o sapalai mai feso’ota’iga ma atina’e a Amerika.Meafaigaluega va'ava'ai, fale teu oloa, va'aiga va'aiga Avanoa o auaunaga nofoaafi, la'u loli ma le lava o tagata faigaluega i vaega ta'itasi o lo'o avea pea ma lu'itau e fa'asili atu ai uta mai o tatou uafu ma o'o atu i o latou nofoaga ma le mautinoa ma le fa'atuatuaina.


Taimi meli: Me-07-2022