Fa'amoemoega o fa'atauga fa'ava-o-malo 2022: pe o le a avea le sapalai o laina fa'atosina ma le maualuga o tau o uta o le masani fou?

O loʻo manino mai o le faʻamaʻi ua faʻaalia ai le faʻafitauli o fesoʻotaʻiga sapalai o le lalolagi - o se faʻafitauli o le a faʻaauau pea ona feagai ma pisinisi faʻatau oloa i lenei tausaga.E mana'omia e vaega o le sapalai o le sapalai se tulaga maualuga o le fetuutuunai ma le felagolagomai vavalalata ina ia saunia atoatoa e feagai ma le faʻalavelave ma faʻamoemoe e feagai ma le post covid era.

I le tausaga ua tuanaʻi, o faʻalavelave faʻaletonu o le sapalai o le lalolagi, faʻalavelave uafu, le lava o gafatia, faʻatuputeleina o tau o uta ma faʻamaʻi faifaipea ua avea ma luʻitau i tagata vaʻa, uafu, vaʻa ma faʻatau oloa.I le vaʻavaʻai atu i le 2022, o loʻo faʻatatauina e le au atamamai o le a faʻaauau pea le mamafa i luga o le sapalai o le lalolagi - o le vaveao i le faaiuga o le ala e le oʻo mai i le afa lona lua o le tausaga i le vave.

O le mea pito sili ona taua, o le maliliega i le maketi o felauaiga o le a faʻaauau pea le mamafa i le 2022, ma o le tau o uta e ono le toe paʻu i tua i le tulaga aʻo leʻi oʻo i le faʻamaʻi.O le a fa'aauau pea le tu'ufa'atasia o fa'afitauli o le gafatia o le uafu ma le fa'atosina ma le mana'omia tele mai pisinisi fa'atau oloa a le lalolagi.

2AAX96P Va'aiga mai luga, mata'ina le va'a va'a o se va'a uta o lo'o folau fa'atasi ma le fiaselau o koneteina lanu sa'o i le uafu o Sigapoa.

Monika Schnitzer, o se Siamani fai pisinisi, vavalo e faapea o le suiga o le Omicron i le taimi nei o le a i ai se aafiaga atili i le taimi o felauaiga i le lalolagi i masina a sau."O lenei mea e mafai ona faʻateleina ai faʻalavelave tiliva o loʻo i ai nei," o lana lapataiga."Ona o le eseesega o le delta, o le taimi o felauaiga mai Saina i le Iunaite Setete ua siitia mai le 85 aso i le 100 aso, ma e mafai ona toe faateleina. A o tumau pea le vevesi, o Europa foi ua aafia i nei faafitauli."

I le taimi lava e tasi, o le faʻamaʻi o loʻo faʻaauau pea, ua mafua ai le faʻalavelave i le itu i sisifo o le Iunaite Setete ma uafu tetele a Saina, o lona uiga e faitau selau vaʻa container o loʻo faʻatali i le sami mo ni faʻamau.I le amataga o le tausaga nei, na lapataia ai e Maersk tagata faatau e faapea o le taimi faatalitali mo vaa la'u pusa e la'u mai ai pe pikiina oloa i Long Beach uafu e latalata i Los Angeles e i le va o le 38 ma le 45 aso, ma o le "tuai" na faamoemoe e faaauau.

A'o va'ava'ai atu ia Saina, o lo'o fa'atupula'ia le atugaluga e fa'apea o le fa'alavelave lata mai a Omicron o le a ta'ita'ia atili ai le tapunia o uafu.Na poloka e le pulega a Saina ia uafu o Yantian ma Ningbo i le tausaga talu ai.O nei tapula’a ua mafua ai ona tuai le la’uina atu e ave ta’avale la’u pusa uta ma pusa gaogao i le va o falegaosimea ma uafu, ma fa’alavelave i le gaosiga ma le felauaiga ua mafua ai ona tuai le la’uina atu i fafo ma le toe fa’afo’i atu o container gaogao i faleoloa i fafo.

I Rotterdam, o le taulaga tele i Europa, o loʻo faʻamoemoe e faʻaauau pea le faʻalavelave i le 2022. E ui lava e le o faʻatali le vaʻa i fafo atu o Rotterdam i le taimi nei, e faʻatapulaʻaina le gafatia ma le fesoʻotaʻiga i uta o Europa e le lelei.

Emile hoogsteden, faatonu faapisinisi o Rotterdam Port Authority, fai mai: "matou te faamoemoe o le ogaoga o le tumutumu i Rotterdam container terminal e faaauau mo sina taimi i le 2022.""E mafua ona o le vaʻavaʻa faʻavaomalo faʻavaomalo ma le gafatia e faʻaaogaina e leʻi faʻateleina i se fua faatatau e tusa ma le manaʻoga."Ae ui i lea, ia Tesema o le tausaga talu ai, na faʻailoa mai ai e le uafu o lana faʻasalalauga faʻasalalau na sili atu i le 15 miliona 20 futu tutusa iunite (TEU) containers mo le taimi muamua.

"I Hamburg Port, e masani ona fa'agaoioia ona fa'amaufa'ailoga tele ma tele, ma e tu'uina atu e le au fa'ato'aga pusa pusa le 24/7 i le taimi atoa le auaunaga," o le tala lea a Axel mattern, Pule Sili o le Kamupani maketi a Hamburg Port."O loʻo taumafai le au autu o loʻo auai i le uafu e faʻaumatia fagu ma tuai i se taimi vave."

O va'a tuai e le mafai ona a'afia i le Taulaga o Hamburg i nisi o taimi e fa'aputu ai atigipusa fa'atau atu i le taulaga.O lo'o iloa lelei e le au fa'au'u, kamupani uta uta ma kamupani va'a o lo'o a'afia i la latou matafaioi mo le sologa lelei ma galulue i totonu o le lautele o fofo talafeagai.

T1ND5M Va'a uta uta va'a va'a i luga o le ea o lo'o galue.Pisinisi fa'aulufale i fafo fa'atauga ma felauaiga o Fa'ava-o-malo ile va'a ile vasa.

E ui i le mamafa o tagata faʻatau, 2021 o se tausaga manuia mo kamupani felauaiga pusa.E tusa ai ma le valoʻaga a le alphaliner, o se kamupani faʻasalalau faʻamatalaga, o le 10 taʻutaʻua o loʻo lisiina kamupani vaʻaia o loʻo faʻamoemoeina e ausia se faʻamaumauga faʻamaumau o le US $ 115 piliona i le US $ 120 piliona i le 2021. O se mea manaia ma e mafai ona suia le fausaga o pisinisi, aua o nei tupe maua e mafai ona toe faʻaleleia, fai mai le au suʻesuʻe alphaliner i le masina talu ai.

Na manuia foi le alamanuia mai le vave toe faʻaleleia o gaosiga i Asia ma le malosi o manaʻoga i Europa ma le Iunaite Setete.Ona o le utiuti o pusa uta, ua toetoe lava faaluaina le tau o uta i le sami i le tausaga talu ai, ma o loʻo taʻu mai i tala muamua e ono oʻo atu le uta i se tulaga maualuga i le 2022.

Ua lipotia mai e le au suʻesuʻe faʻamaumauga a Xeneta o konekarate muamua i le 2022 o loʻo atagia mai ai se tulaga maualuga maualuga i le lumanaʻi."O afea e muta ai?"Fesili Patrick Berglund, Pule Sili o le xeneta.

"O le au vaʻa o loʻo mananaʻo i se fesoasoani tele o uta ua faʻalavelaveina i se isi taamilosaga o le mamafa o tau i lalo o tau. o se pa, lea, o le mea moni, matou te leʻi vaʻaia muamua."

Ua suia fo'i le fa'avasegaina o kamupani ta'uta'ua o felauaiga container i le lalolagi.Na lipotia mai e le Alphaliner i ana fuainumera o felauaiga i le lalolagi ia Ianuari o le Mediterranean Shipping Company (MSc) ua sili atu Maersk e avea ma kamupani lapopoa tele i le lalolagi.

O lo'o fa'agaoioia e MSc se va'a o va'a koneteina e 645 ma le aofa'i atoa o le 4284728 TEUs, a'o Maersk e 4282840 TEUs (736), ma ua ulufale atu i se tulaga ta'imua ma le toeitiiti 2000. O kamupani uma e lua o lo'o i ai le 17% o le maketi o le lalolagi.

CMA CGM o Farani, ma le gafatia felauaiga o le 3166621 TEU, ua toe maua le tulaga tolu mai le COSCO Group (2932779 TEU), lea ua avea nei ma nofoaga lona fa, sosoo ai ma Herbert Roth (1745032 TEU).Peitai, mo s Ren Skou, le Pule Sili o Maersk, o le leiloa o le tulaga maualuga e foliga mai e le o se faafitauli tele.

I se faʻamatalaga na tuʻuina atu i le tausaga talu ai, na taʻua ai e Skou, "o la matou sini e le o le numera tasi, o la matou sini o le faia lea o se galuega lelei mo a matou tagata faʻatau, tuʻuina atu tupe maua, ae sili ona taua, ia avea ma kamupani lelei. ma Maersk."Na ia taʻua foi o le kamupani e faʻatauaina tele le faʻalauteleina o lona gafatia faʻatautaia ma sili atu tupe mama.

Ina ia ausia lenei sini, na faʻasalalau e Mars le mauaina o le LF logistics o loʻo faʻauluulu i Hong Kong ia Tesema e faʻalautele ai lona faʻasalalauga ma gafatia faʻatautaia i le itulagi o Asia Pacific.O le $3.6 piliona tala uma o tinoitupe o se tasi lea o mea sili ona tele na maua i le talafaasolopito o le kamupani.

O le masina nei, na faalauiloa ai e le PSA International Pte Ltd (PSA) i Sigapoa se isi pisinisi tele.Ua sainia e le Port Group se maliliega e maua ai le 100% o sea tumaoti a le BDP international, Inc. (BDP) mai le Greenbriar equity group, LP (Greenbriar), o se kamupani tumaoti tumaoti o le ofisa autu i Niu Ioka.

Fa'auluuluga i Philadelphia, BDP ose fa'alapotopotoga tu'ufa'atasia o feso'ota'iga tu'ufa'atasiga o feso'ota'iga feso'ota'iga, felauaiga ma fofo fa'atau.Faatasi ai ma 133 ofisa i le lalolagi atoa, e faʻapitoa i le puleaina o filifili faʻapipiʻi lavelave ma faʻatonuga faʻapitoa ma fofo faʻaalia fou.

Na taʻua e Tan Chong Meng, Pule Sili o le PSA International Group: "O le BDP o le a avea muamua ma PSA le mauaina o lenei natura - o se faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasia tuʻufaʻatasia faʻatasi ma fofo felauaiga faʻatasi ma le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga. e tu'uina atu fofo fela'ua'i, fetu'una'i ma fa'afouga fou. O le a fa'amanuiaina e tagata fa'atau mai le gafatia lautele o le BDP ma le PSA a'o fa'atelevaveina lo latou suiga i se laina fa'atauga gafataulimaina."O lo'o mana'omia pea e le fefa'ataua'iga le fa'atagaga aloa'ia a pulega talafeagai ma isi tu'utu'uga tapuni fa'ale-aganu'u.

O le utiuti o le sapalai o sapalai ina ua maeʻa le faʻamaʻi ua faʻateleina foi le aʻafiaga o le faʻatupulaia o felauaiga i luga o le ea.

E tusa ai ma faʻamatalaga o maketi i luga o le ea a le lalolagi na tuʻuina mai e le International Air Transport Association (IATA), na faʻagesegese le tuputupu aʻe ia Novema 2021.

E ui o tulaga tau tamaoaiga o loʻo tumau pea le lelei mo le alamanuia, faʻalavelave faʻalavelave sapalai ma faʻalavelave gafatia na aʻafia ai manaoga.Talu ai ona o le aʻafiaga o le faʻamaʻi ua faʻalavelaveina le faʻatusatusaga i le va o masina taʻitasi i le 2021 ma le 2020, o le faʻatusatusaga na faia ia Novema 2019, lea e mulimulitaʻi i le tulaga masani manaʻoga.

E tusa ai ma faʻamaumauga a le IATA, o le manaʻoga o le lalolagi e fuaina i tone kilomita o oloa (ctks) na siitia i le 3.7% faʻatusatusa ia Novema 2019 (4.2% mo pisinisi faʻavaomalo).E matua maualalo lava nai lo le 8.2% faʻatupulaia ia Oketopa 2021 (2% mo pisinisi faʻavaomalo) ma masina talu ai.

A'o fa'aauau pea ona lagolagoina e le tamaoaiga le fa'atupulaia o uta i luga o le ea, o fa'alavelave fa'aletonu o sapalai o lo'o fa'agesegese le tuputupu a'e ona o le le lava o tagata faigaluega, o se vaega ona o le tu'ueseeseina o le aufaigaluega, le lava o avanoa e teu ai i nisi o malae va'alele ma fa'atupula'ia fa'agaoioiga fa'agaoioiga i fa'aiuga o le tausaga.

Na lipotia le vevesi i le tele o malae vaalele tetele, e aofia ai le New York's Kennedy International Airport, Los Angeles ma Amsterdam's Schiphol Airport.Ae ui i lea, o faʻatauga faʻatau i Amerika ma Saina e tumau pea le malosi.I totonu o le Iunaite Setete, o faʻatauga faʻatau atu e 23.5% maualuga atu nai lo le tulaga ia Novema 2019, aʻo Saina, o faʻatauga i luga ole laiga e lua 11 e 60.8% maualuga atu nai lo le tulaga i le 2019.

I Amerika i Matu, o le tuputupu aʻe o uta ea o loʻo faʻaauau pea ona faʻamalosia e le manaʻoga malosi.A faatusatusa ia Novema 2019, o le aofaʻi o uta faavaomalo a kamupani vaalele a le atunuʻu na siitia i le 11.4% ia Novema 2021. Na matua maualalo lava nai lo le faʻatinoga ia Oketopa (20.3%).O le fa'atosina o laina sapalai i le tele o nofoaga tetele o uta i le Iunaite Setete ua a'afia ai le fa'atupulaia.O le gafatia o felauaiga faavaomalo na faʻaititia i le 0.1% faʻatusatusa ia Novema 2019.

Pe a faatusatusa i le masina lava lea i le 2019, o le aofaʻi o uta faavaomalo a kamupani vaalele a Europa ia Novema 2021 na siitia i le 0.3%, ae na faʻaititia tele pe a faʻatusatusa i le 7.1% ia Oketopa 2021.

O kamupani vaalele a Europa o loʻo aʻafia i le faʻapipiʻiina o laina o sapalai ma faʻalavelave faʻapitonuʻu.Pe a faʻatusatusa i le tulaga aʻo leʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le gafatia o felauaiga faavaomalo ia Novema 2021 na faʻaitiitia i le 9.9%, ma o le felauaiga o auala tetele a Eurasia na faʻaititia i le 7.3% i le vaitaimi lava e tasi.

Ia Novema 2021, o le aofaʻi o uta vaalele faavaomalo a Asia Pacific Airlines na siitia i le 5.2% pe a faʻatusatusa i le masina lava lea i le 2019, na o sina maualalo ifo nai lo le siʻitaga o le 5.9% i le masina talu ai.O le gafatia o felauaiga faavaomalo a le itulagi na faʻaititia teisi ia Novema, i lalo 9.5% faʻatusatusa i le 2019.

Va'a uta uta va'a va'alele, Pisinisi fa'aulufale mai fafo logistic ma felauaiga o Fa'ava-o-malo i va'a uta uta i luga o le sami.

E manino lava o le faʻamaʻi ua faʻaalia ai le faʻafitauli o le sapalai o le lalolagi - o se faʻafitauli o le a faʻaauau pea ona feagai ma le pisinisi i lenei tausaga.Ole maualuga maualuga ole fetuutuunai ma le felagolagomai vavalalata i vaega uma ile laina sapalai e manaʻomia e saunia atoatoa ai mo le faʻalavelave ma faʻamoemoe e feagai ma le vaitau o faʻamaʻi.

O tupe fa'afaigaluega i felauaiga, e pei o le tele o tupe teufaafaigaluega i le Iunaite Setete, e mafai ona fesoasoani e fa'aleleia atili le lelei o uafu ma malae va'alele, ae o le numera ma le fa'aautomatika e taua tele e fa'aleleia atili ai faiga fa'atau.Ae peitai, o le mea e le mafai ona faagaloina o le itu faaletagata.O le le lava o tagata faigaluega - e le naʻo avetaavale loli - faʻaalia ai o loʻo manaʻomia pea taumafaiga e faʻatumauina le faʻasologa o sapalai.

O le toe fa'atulagaina o le sapalai filifili ina ia fa'atumauina le isi lu'itau.

O loʻo i ai pea le tele o galuega a le alamanuia logistics e fai, lea e le masalomia le faʻamaonia o lona gafatia e tuʻuina atu fofo fetuutuunai ma fatufatuaʻi.

Punavai: pulega o logistics


Taimi meli: Mati-31-2022